Rešitve, ki smo jih doslej predstavili trgu, omogočajo različne simulacije gibanja 3 in 6 DOF (angl. Degrees Of Freedom).

Omogočili smo različne simulacije gibanja od letenja s padalom, potovanja z balonom, z vlakom skozi podzemlje, padanja z dvigalom, potovanja s podmornico, doživetje potresa in druge avanture.

Simulator letenja s padalom ponuja pristen občutek letenja. Uporabnik je nameščen v pravem padalskem sedežu in visi v zraku. Premika se v vse smeri in ima s pomočjo očal VR (angl. Virtual Reality) 360-stopinjski pregled nad okolico.

Simulator poleta z balonom je nameščen v maketi stratosferskega balona. Uporabniku pričara nepozabno virtualno izkušnjo s pomočjo očal VR (angl. Virtual Reality). Predstavljen je vznemirljiv vzlet in potovanje visoko nad oblaki. Virtualnost je dodatno obogatena z dvigovanjem in nagibanjem premičnih tal v balonu, kar pričara popolno doživetje.

V balonu je prostora za 6 udeležencev, ki med simulacijo poleta sedijo na krožni klopi ob obodu krožne konstrukcije.

Simulator potovanja z vlakom s 3D očali in 3D animacijskim filmom pričara adrenalinsko potovanje iz središča Zemlje nazaj na njeno površje. Pomična hidravlična platforma premore 24 stolov z vgrajeno mehaniko, vključno s hidravličnim pogonskim agregatom in krmiljenjem za simulacijo gibanja (premikov in rotacij) v vseh treh oseh.

 

 

Simulatorje gibanja smo namestili na različnih lokacijah kot so Vulkanija, Expano, Nordijski center in muzej Planica.