Pivka, avgust 2021; Z najnovejšo tehnologijo predstavljamo svet velikih zveri

Sredi poletja so v Pivki otvorili interaktivno predstavitev življenja velikih zveri, s katerimi si domačini že od nekdaj delijo življenjski prostor. Obiskovalci tako spoznajo njihov svet. Z najsodobnejšo tehnologijo in izvrstno izvedbo strokovnih vsebin spoznajo biologijo in ekologijo velikih zveri dinarsko-kraškega prostora, osnovne značilnosti medveda, risa in volka. Interpretacija se opira zlasti na moderne tehnologije, te pa obiskovalcem omogočajo samostojno raziskovanje vsebin. Center o velikih zvereh Dina je nastal v okviru projekta Carnivora Dinarica.

Razstava spodbuja k doživetju s pomočjo najnovejših poglobljenih tehnologij, vključno z virtualno in razširjeno resničnostjo na 10 različnih multimedijskih točkah. S pripomočki za ustvarjanje navidezne resničnosti, kot so VR očala, se obiskovalec lažje približa svetu velikih zveri.

Na zverbooku je na sodoben način v obiskovalcu razumljivem jeziku predstavljeno kako med seboj komunicirajo medvedi, risi in volkovi.  V votlini, nekakšnem kinu, so prikazane značilnosti velikih zveri in njihovega življenjskega prostora, pa tudi kakšne preglavice lahko povzročijo ljudem. Navidezna resničnost, ki jo obiskovalci okusijo s pogledom skozi očala VR, ugotavljajo na primer ali medved bolje ali slabše voha od risa. Na voljo sta tudi kviz in iskanje sledi v čarobnem gozdu.

 

Preberite še:

Referenca: Center velikih zveri Dina

Mateja Lavric

Author Mateja Lavric

More posts by Mateja Lavric